• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Házi sült gesztenye

2018-10-11 Maresz

A hétvégén az Őrségben jártunk kirándulni, már nagyon régóta vágytam oda, szerintem az egyik legszebb hely az országban. Amellett, hogy élveztem minden percét, még az a turistákkal ritkán előforduló csoda is megesett velünk, hogy szelíd gesztenyét találtunk.

Ezen felbuzdulva rögtön tudtam, hogy a következő bejegyzés a blogon házi sült gesztenye lesz. Igazából mindjárt kétféle. Egy sóban sült és egy sütőben sült gesztenye. De mielőtt nekiállunk a sütésnek, lássuk, hogy hogyan kell gesztenyét válogatni.

Mindegy, hogy a boltban veszitek vagy magatok szeditek, mikor hazaértek velük, érdemes egy nagy tál vízbe dobni a gesztenyéket, ami fent lebeg a víz tetején, az sajnos nem jó. Előfurdulhat, hogy már nagyon öreg, vagy kukacos, vagy valami más betegség miatt kezdett összeesni a húsa. Ezeket már ne készítsétek el. Ha valaki nagyon biztosra akar menni, ezt a vizes próbát másnap is megismételheti. Így jó eséllyel el lehet kerülni, hogy azokat dobjuk ki, amit már meg is sütöttünk.

Print

Sóban sült gesztenye

Előkészítési idő: 10 perc + 2 óra áztatás

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

  • 500 gramm szelíd gesztenye 
  • 200 gramm só
  • Víz

Elkészítés:

  1. A kiválogatott gesztenyéket a domború felükön hosszában óvatosan bevágjuk.
  2. Ezután 2 órára vízbe tesszük őket.
  3. Miután letelt a 2 óra, kivesszük őket a vízből, és lecsöpögtetjük.
  4. A sót egy lábos aljába öntjük, kb 2 cm vastagon. A gesztenyéket a sóágyra tesszük vágott felükkel felfelé.
  5. Közepes hőmérsékleten, lefedve 40 - 45 percig sütjük.
  6. Miután elkészült, egy tálba konyharuhát teszünk, a gesztenyéket pedig a ruhába csomagoljuk 15 percre. Ettől a pihentetéstől még könnyebben lejön a héjuk.

Print

Sütőben sült gesztenye

Előkészítési idő: 10 perc + 2 óra áztatás

Elkészítési idő: 25 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

  • 500 gramm szelíd gesztenye
  • Víz

Elkészítés:

  1. A kiválogatott gesztenyéket a domború felükön hosszában óvatosan bevágjuk.
  2. Ezután 2 órára vízbe tesszük őket.
  3. Miután letelt a 2 óra, kivesszük őket a vízből, és lecsöpögtetjük.
  4. A gesztenyéket vágott felükkel felfelé egy tepsibe tesszük. 210 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
  5. Miután megsült, egy tálba konyharuhát teszünk, a gesztenyéket pedig a ruhába csomagoljuk 15 percre. Ettől a pihentetéstől még könnyebben lejön a héjuk.

 

 

Kategóriák: Kamra Címkék: gesztenye, gluténmentes, vegán

Previous Post: « Barna csiperkés – mángoldos galette
Next Post: Gluténmentes körtés “zsebpite” »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2022 · MennyeiMentes