Print

Házi mogyoróvaj

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 5 - 10 perc

Mennyiség: 200 gramm

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a mogyorót egy tepsibe öntjük, és kb. 8-10 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, különben a vajunk megkeseredik.
  2. Miután megsült a mogyoró, kivesszük a sütőből, és néhány percig hűlni hagyjuk.
  3. Ezután aprítógépbe tesszük, az aprítógépben kb. 5-10 perc alatt krémes állagúvá válik.  (Az elkészítés ideje attól függ, hogy milyen erős a gépünk.)
  4. Miután elkészült üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. 8-10 napig eltartható.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/hazi-mogyorovaj/