Házi mogyoróvaj
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 5 - 10 perc
Mennyiség: 200 gramm
Hozzávalók:
- 200 g pörköletlen földimogyoró
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a mogyorót egy tepsibe öntjük, és kb. 8-10 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, különben a vajunk megkeseredik.
- Miután megsült a mogyoró, kivesszük a sütőből, és néhány percig hűlni hagyjuk.
- Ezután aprítógépbe tesszük, az aprítógépben kb. 5-10 perc alatt krémes állagúvá válik. (Az elkészítés ideje attól függ, hogy milyen erős a gépünk.)
- Miután elkészült üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. 8-10 napig eltartható.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/hazi-mogyorovaj/