• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Házi mogyoróvaj

2019-01-23 Maresz

Már nagyon régen került recept a kamrába, így itt volt az ideje, hogy pótoljam ezt a hiányosságot. Most egy nagyon egyszerű házi mogyoróvajat hoztam, amiben semmi adalékanyag nincs.

Nagyon jól felhasználható különböző édességekhez, de én szeretem reggelente kenyérre kenni és mézzel vagy lekvárral enni, vagy uzsonnára almával is nagyon finom.

Print

Házi mogyoróvaj

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 5 - 10 perc

Mennyiség: 200 gramm

Hozzávalók:

  • 200 g pörköletlen földimogyoró
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a mogyorót egy tepsibe öntjük, és kb. 8-10 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, különben a vajunk megkeseredik.
  2. Miután megsült a mogyoró, kivesszük a sütőből, és néhány percig hűlni hagyjuk.
  3. Ezután aprítógépbe tesszük, az aprítógépben kb. 5-10 perc alatt krémes állagúvá válik.  (Az elkészítés ideje attól függ, hogy milyen erős a gépünk.)
  4. Miután elkészült üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. 8-10 napig eltartható.

Kategóriák: Kamra Címkék: gluténmentes, mogyoró, mogyoróvaj, tejmentes, vegán

Previous Post: « Gluténmentes császármorzsa
Next Post: Gluténmentes taco »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2025 · MennyeiMentes