Print

Házi gyümölcsös limonádék

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

Mennyiség: 1,75 liter limonádéalap

Hozzávalók:

Az alaphoz:

Az őszibarackos limonádéhoz:

Az áfonyás limonádéhoz:

A szedres limonádéhoz: 

Elkészítés:

  1. A vizet és a mézet egy lábosba öntjük, és közepes hőméréskleten addig melegítjük, amíg a méz teljesen elolvad.
  2. Ezután levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd hozzákeverjük a citromlevet, és a hűtőbe tesszük. Ezzel el is készült a citromos alaplimonádénk. 

Őszibarackos:

  1. Az őszibarackot felvagdossuk, és egy lábosba tesszük, alacsony hőmérsékleten megtörjük a barackot, hogy kiengedjen a leve. Ezután szűrön átszűrjük a gyümölcsöt, a levét egy kancsóba töltjük, és kihűtjük.
  2. 125 ml barackléhez adunk fél liter limonádét, és alaposan elkeverjük. 1 barackot felszeletelünk, a szeleteket a poharak aljába tesszük, jégkockát adunk hozzá, és beletöltjük a limonádét.

Áfonyás:

  1. Az áfonyát egy lábosba tesszük, hozzáadunk 2 ek viezt és alacsony hőmérsékleten megtörjük, hogy a levet eresszen. Ezután szűrön átszűrjük a gyümölcsöt, a levét egy kancsóba töltjük, és kihűtjük.
  2. 125 ml áfonyaléhez adunk fél liter limonádét, és alaposan elkeverjük. A marék áfonyát a poharak aljába szórjuk, jégkockát adunk hozzá, és beletöltjük a limonádét.

Szedres:

  1. A szedret egy lábosba tesszük, alacsony hőmérsékleten megtörjük, hogy kiengedjen a leve. Ezután szűrön átszűrjük a gyümölcsöt, a levét egy kancsóba töltjük, és kihűtjük.
  2. 125 ml szederléhez adunk fél liter limonádét, és alaposan elkeverjük. A marék szedret, a poharak aljába tesszük, jégkockát adunk hozzá, és beletöltjük a limonádét.

Megjegyzés:

A megmaradt gyümölcshúst hűtőben tároljuk, és zabkásához vagy natúr joghurthoz adjuk.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/hazi-gyumolcsos-limonadek/