• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Házi gyümölcsös limonádék

2019-07-04 Maresz

Nincs is jobb nyáron, mint a finom, házi frissítők. Mi nagyon szeretjük a gyümölcsös limonádékat, amikből hoztam Nektek is néhányat ide a blogra.

Most, hogy egyre több gyümölcs érik, sokféle variációból választhatunk, megmutatom hogyan készítem az alapot, majd ennek az őszibarackos, az áfonyás és a szedres változatást is. Az én kedvencem közülük, az őszibarackos.

A limonádékészítés közben megmaradt gyümölcshús pedig nagyon finom zabkásához, vagy natúr joghurthoz adva.

http://mennyeimentes.hu/wp-content/uploads/2019/07/lemonade-line-02-szerk.mp4
Print

Házi gyümölcsös limonádék

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

Mennyiség: 1,75 liter limonádéalap

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1500 ml víz
  • 250 ml citromlé (citromból)
  • 8 ek méz
  • 1 citrom és 1 lime a poharakba

Az őszibarackos limonádéhoz:

  • 500 ml alaplimonádé
  • 125 ml őszbaracklé, kb. 3 nagyobb barackból
  • 1 őszibarack a poharakba

Az áfonyás limonádéhoz:

  • 500 ml alaplimonádé
  • 125 ml áfonyalé, 300 g áfonya
  • 1 marék áfonya a poharakba

A szedres limonádéhoz: 

  • 500 ml alaplimonádé
  • 125 ml szederlé, 250 g szeder
  • 1 marék szeder

Elkészítés:

  1. A vizet és a mézet egy lábosba öntjük, és közepes hőméréskleten addig melegítjük, amíg a méz teljesen elolvad.
  2. Ezután levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd hozzákeverjük a citromlevet, és a hűtőbe tesszük. Ezzel el is készült a citromos alaplimonádénk. 

Őszibarackos:

  1. Az őszibarackot felvagdossuk, és egy lábosba tesszük, alacsony hőmérsékleten megtörjük a barackot, hogy kiengedjen a leve. Ezután szűrön átszűrjük a gyümölcsöt, a levét egy kancsóba töltjük, és kihűtjük.
  2. 125 ml barackléhez adunk fél liter limonádét, és alaposan elkeverjük. 1 barackot felszeletelünk, a szeleteket a poharak aljába tesszük, jégkockát adunk hozzá, és beletöltjük a limonádét.

Áfonyás:

  1. Az áfonyát egy lábosba tesszük, hozzáadunk 2 ek viezt és alacsony hőmérsékleten megtörjük, hogy a levet eresszen. Ezután szűrön átszűrjük a gyümölcsöt, a levét egy kancsóba töltjük, és kihűtjük.
  2. 125 ml áfonyaléhez adunk fél liter limonádét, és alaposan elkeverjük. A marék áfonyát a poharak aljába szórjuk, jégkockát adunk hozzá, és beletöltjük a limonádét.

Szedres:

  1. A szedret egy lábosba tesszük, alacsony hőmérsékleten megtörjük, hogy kiengedjen a leve. Ezután szűrön átszűrjük a gyümölcsöt, a levét egy kancsóba töltjük, és kihűtjük.
  2. 125 ml szederléhez adunk fél liter limonádét, és alaposan elkeverjük. A marék szedret, a poharak aljába tesszük, jégkockát adunk hozzá, és beletöltjük a limonádét.

Megjegyzés:

A megmaradt gyümölcshúst hűtőben tároljuk, és zabkásához vagy natúr joghurthoz adjuk.

Kategóriák: Desszert Címkék: áfonya, citrom, gluténmentes, gyümölcs, laktózmentes, őszibarack, szeder, tejmentes

Previous Post: « Pirított diós – pestos spagetti
Next Post: Görögdinnyés – paradicsomos saláta »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes