Hajdinalisztes csokis keksz
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 18 perc
Mennyiség: 10 - 12 db
Hozzávalók:
- 175 gramm hajdinaliszt
- 125 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 1 db szobahőmérsékletű tojás
- 75 ml méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília
- 1/2 teáskanál só
- 100 gramm 70%-so étcsokoládé, darabokra vágva
Elkészítés:
- A lisztet, szódabikarbónát, sót és vaníliát egy keverőtálban összekeverjük.
- A vajat és a mézet keverőgéppel habosra keverjük.
- Ezután hozzáadjuk a tojást.
- Miután a vaj felvette a tojást, egy fakanállal a liszthez keverjük, és a csokit is hozzáadjuk.
- Addig keverjük, amíg jól kidolgozott, lágy tésztát kapunk.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából evőkanálnyi golyókat formálunk egymástól viszonylag messze, mert megnő a tészta.
- 160 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 18 perc alatt készre sütjük.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/hajdinalisztes-csokis-keksz/