• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Hajdinalisztes csokis keksz

2017-11-02 Maresz

Amikor úgy érzem, hogy muszáj mielőbb valami édességhez jutnom, ehhez a hajdinalisztes csokis keksz recepthez nyúlok. Elképesztő egyszerű összedobni a tésztát, és nagyon gyorsan elkészül.

Ugyan a hajdinalisztnek megvan a maga jellegzetesen erős íze, de ebben a süteményben a méz és a csokidarabok nagyon jól ellensúlyozzák. Az állaga pedig finom puha, és egy légmentes dobozban néhány napig meg is őrzi ezt az állagot.

Print

Hajdinalisztes csokis keksz

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 18 perc

Mennyiség: 10 - 12 db

Hozzávalók:

  • 175 gramm hajdinaliszt
  • 125 gramm szobahőmérsékletű vaj
  • 1 db szobahőmérsékletű tojás
  • 75 ml méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília
  • 1/2 teáskanál só
  • 100 gramm 70%-so étcsokoládé, darabokra vágva

Elkészítés:

  1. A lisztet, szódabikarbónát, sót és vaníliát egy keverőtálban összekeverjük.
  2. A vajat és a mézet keverőgéppel habosra keverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a tojást.
  4. Miután a vaj felvette a tojást, egy fakanállal a liszthez keverjük, és a csokit is hozzáadjuk.
  5. Addig keverjük, amíg jól kidolgozott, lágy tésztát kapunk.
  6. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából evőkanálnyi golyókat formálunk egymástól viszonylag messze, mert megnő a tészta.
  7. 160 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 18 perc alatt készre sütjük.

Kategóriák: Desszert Címkék: csoki, gluténmentes, keksz

Previous Post: « Sült fácán kakukkfüves sült szőlővel
Next Post: Sütőtökös mézeskalács kenyér »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes