Print

Gránátalmás rizzsel töltött padlizsán

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A rizst megfőzzük.
  2. A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kiszedjük, és kockára vágjuk. 
  3. A gránátalma magjait kiszedjük, és a kockára vágott padlizsánnal egy serpenyőben megdinszteljük.
  4. Amikor elkészült a rizs, hozzáadjuk a gránátalmát, a padlizsánt és a majorannát, majd összekeverjük őket.
  5. A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben kicsit megsütjük.
  6. A gránátalmás rizst a padlizsánokba tötljük, és kb 10 - 15 percig 200 fokon sütjük, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a padlizsán teljesen megpuhuljon.
  7. Az áfonyát egy lábosban feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, kakukkfűvet, a fél citrom levét, az ízlés szerinti sót és rózsaborsot.
  8. Addig főzzük, amíg levkárszerű nem lesz.
  9. A kukoricakeményítőt egy kiskanál hideg vízzel elkeverjük, és folyamatosan kevergetve a szószhoz öntjük.

 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/granatalmas-rizzsel-toltott-padlizsan-kakukkfuves-afonyaszosszal/