Gránátalmás rizzsel töltött padlizsán
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
- 3 közepes padlizsán
- 300 gramm rizs
- 1 gránátalma
- 200 gramm áfonya
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- Olívaolaj
- Só, ízlés szerint
- Rózsabors, ízlés szerint
Elkészítés:
- A rizst megfőzzük.
- A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kiszedjük, és kockára vágjuk.
- A gránátalma magjait kiszedjük, és a kockára vágott padlizsánnal egy serpenyőben megdinszteljük.
- Amikor elkészült a rizs, hozzáadjuk a gránátalmát, a padlizsánt és a majorannát, majd összekeverjük őket.
- A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben kicsit megsütjük.
- A gránátalmás rizst a padlizsánokba tötljük, és kb 10 - 15 percig 200 fokon sütjük, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a padlizsán teljesen megpuhuljon.
- Az áfonyát egy lábosban feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, kakukkfűvet, a fél citrom levét, az ízlés szerinti sót és rózsaborsot.
- Addig főzzük, amíg levkárszerű nem lesz.
- A kukoricakeményítőt egy kiskanál hideg vízzel elkeverjük, és folyamatosan kevergetve a szószhoz öntjük.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/granatalmas-rizzsel-toltott-padlizsan-kakukkfuves-afonyaszosszal/