Nagyon szeretem zöldségekkel párosítani a görögdinnyét, a legjobb saláták születnek így. Elsőre nem biztos, hogy bizalomgerjesztően hangzik, de higgyétek el, a dinnye és a paradicsom egymásnak lettek teremtve.
Mikor elkészült a saláta, és Ádám már megevett egy fél tányérral, egyszer csak megszólalt: „Nem gondoltam volna, hogy ez finom lesz.” Hát de, az lett. 😀 Úgyhogy, csak bátran, próbáljátok ki, mert nemcsak finom, de nagyon finom! 🙂
Görögdinnyés - paradicsomos saláta
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
- 500 g görörgdinnye
- 260 g paradicsom
- 1 közepes fej lilahagyma
- 50 ml olíva olaj
- 2 ek balzsamecet vagy vörösbor ecet
- 3 tk kristálycukor
- 1 tk só
- 6 nagyobb bazsalikom levél
- Bors, ízlés szerint
Elkészítés:
- A görögdinnye belsejét kiszedjük. A paradicsomot és a dinnyét kisebb kockákra vágjuk.
- A hagymát felszeleteljük, majd a zöldségeket és a gyümölcsöt egy tálba tesszük, és megszórjuk a sóval és a cukorral, összekeverjük, majd 15 percig állni hagyjuk.
- Ezután ráöntjük az olíva olajat és a balzsamecetet, jól átforgatjuk a hozzávalókat, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
- A salátát tálaláskor megszórjuk a felaprított bazsalikommal és a borssal.