Print

Gluténmentes taco

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 50 perc

Mennyiség: 8-9 db taco

Hozzávalók:

A tacohoz:

A babkrémhez:

A feltéthez:

A "sajtszósz"hoz:

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a babkrémet, hogy legyen ideje kihűlni mire elkészül a taco. A hagymát közepes hőmérsékleten megdinszteljük, amikor már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát is, és tovább dinszteljük őket.
  2. A babot egy szűrőbe öntjük, és leöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni, ezután a hagymákhoz adjuk, és 2-3 percig diszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket és 200 ml vizet.
  3. Közepes hőmérsékleten addig főzzük, amíg az összes víz elfő a babról. Ezután a babot aprítógépbe tesszük, és pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. Aprítógép helyett használhatunk botmixert is.
  4. A kesudiókrémet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a fűszereket és a citromlevet, és először csak 2 ek vizet. Egy kanállal összekeverjük a krémet a fűszerekkel, a citromlével és a vízzel, majd mikor felvette a folyadékot, hozzáadjuk a többit is. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá plusz vizet.
  5. A tacohoz egy keverőtálba kimérjük a csicseriborsólisztet és a tápióka keményítőt valamint a fűszereket, és elkeverjük őket. Majd hozzáöntjük a mandula ital felét, és kézi habverővel elkeverjük.
  6. Egy tapadásmentes palacsintasütőt vagy sekély serpenyőt felforrósítunk. A tacohoz 100 ml-t kimérünk, a forró serpenyőbe öntjük, és hagyjuk, hogy magától szétfolyjon, kb. 14 cm átmérőjű tacokat kapunk. Kb. 2-3 percig sütjük, és mikor a felső része is "megkötött" megfordítjuk, a másik oldalát is 2-3 percig sütjük. Így járunk el a többi tésztával is.
  7. A koktélparadicsomot és a lilahagymát tetszés szerinti méretűre vágjuk, a kukoricát egy szűrőbe öntjük, és hagyjuk lecsepegni, a koriendert egy késsel felaprítjuk.
  8. A tacokat megkenjük a babkrémmel, megtöltjük a zöldségekkel és korianderrel, végül meglocsoljuk a "sajtszósszal", és lime levével.

 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-taco/