• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Gluténmentes taco

2019-01-27 Maresz

Ha csicseriborsóról volt szó, eddig hummuszon kívül nem nagyon készítettem mást. A csicseriborsólisztet mostanában kezdtem felfedezni, a csicseris receptjeim közül először ezt a puha tésztás tacot hoztam el Nektek.

A babkrémet akár előre is elkészíthetitek, és egy befőttes üvegben egy hétig eláll. A taco nemcsak glutén-, hanem tejmentes is, és én zöldséges változatban készítettem, de bármilyen feltéttel nagyon finom. 🙂

Print

Gluténmentes taco

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 50 perc

Mennyiség: 8-9 db taco

Hozzávalók:

A tacohoz:

  • 240 g csicseriborsóliszt
  • 120 g tápióka keményítő
  • 440 ml mandula ital
  • 1 tk só
  • 2 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk chilipehely
  • 1 tk bazsalikom

A babkrémhez:

  • 1 konzerv vesebab
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, feldarabolva
  • 1/2 tk bors
  • 1 tk só
  • 2 babérlevél

A feltéthez:

  • 15 - 20 db koktélparadicsom
  • 1 -2 fej lilahagyma
  • 1 konzerv édes csemege kukorica
  • 1 csokor koriander (opcionális)
  • 1 lime

A "sajtszósz"hoz:

  • 4 ek kesudiókrém
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk őrölt füstölt paprika
  • 1-2 ek citromlé
  • 5 ek víz
  • 2 tk sörélesztő (opcionális)

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a babkrémet, hogy legyen ideje kihűlni mire elkészül a taco. A hagymát közepes hőmérsékleten megdinszteljük, amikor már üveges, hozzáadjuk a fokhagymát is, és tovább dinszteljük őket.
  2. A babot egy szűrőbe öntjük, és leöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni, ezután a hagymákhoz adjuk, és 2-3 percig diszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket és 200 ml vizet.
  3. Közepes hőmérsékleten addig főzzük, amíg az összes víz elfő a babról. Ezután a babot aprítógépbe tesszük, és pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. Aprítógép helyett használhatunk botmixert is.
  4. A kesudiókrémet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a fűszereket és a citromlevet, és először csak 2 ek vizet. Egy kanállal összekeverjük a krémet a fűszerekkel, a citromlével és a vízzel, majd mikor felvette a folyadékot, hozzáadjuk a többit is. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá plusz vizet.
  5. A tacohoz egy keverőtálba kimérjük a csicseriborsólisztet és a tápióka keményítőt valamint a fűszereket, és elkeverjük őket. Majd hozzáöntjük a mandula ital felét, és kézi habverővel elkeverjük.
  6. Egy tapadásmentes palacsintasütőt vagy sekély serpenyőt felforrósítunk. A tacohoz 100 ml-t kimérünk, a forró serpenyőbe öntjük, és hagyjuk, hogy magától szétfolyjon, kb. 14 cm átmérőjű tacokat kapunk. Kb. 2-3 percig sütjük, és mikor a felső része is "megkötött" megfordítjuk, a másik oldalát is 2-3 percig sütjük. Így járunk el a többi tésztával is.
  7. A koktélparadicsomot és a lilahagymát tetszés szerinti méretűre vágjuk, a kukoricát egy szűrőbe öntjük, és hagyjuk lecsepegni, a koriendert egy késsel felaprítjuk.
  8. A tacokat megkenjük a babkrémmel, megtöltjük a zöldségekkel és korianderrel, végül meglocsoljuk a "sajtszósszal", és lime levével.

 

Kategóriák: Ebéd, Vacsora Címkék: bab, csicseriborsó, gluténmentes, taco, tejmentes, vegán, vegetáriánus

Previous Post: « Házi mogyoróvaj
Next Post: Csokoládés mandulatorta »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes