Print

Gluténmentes szilvás gombóc

Előkészítési idő: 25 perc

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 16 darab gombóc

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

A morzsához:

Elkészítés:

  1. A szilvákat elfelezzük.
  2. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és puhára főzzük.
  3. Miután megfőtt, villával összetörjük, és hagyjuk, hogy kihűljön.
  4. A zabpehelylisztet alaposan összekeverjük a tápióka keményítővel és a csipet sóval. Majd a krumplihoz adjuk, és összedolgozzuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a tojást, és azt is beledolgozzuk a krumplis lisztbe.
  6. Végül 3-4 részletben hozzáadjuk a vizet is, és sima, rugalmas tésztává gyúrjuk.
  7. A tésztát 2 részre osztjuk, és először az egyik felét kb. 3 mm vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy a szilva kényelmesen elférjen a közepén, és gombócot tudjuk belőle formálni.
  8. Mielőtt a szilvát becsomagoljuk megszórjuk 1 tk fahéjas cukorral.
  9. Ugyanezt megismételjuk a tészta másik felével.
  10. Egy nagy lábosban vizet forralunk, és a gombócokat a forró vízbe dobjuk. Miután feljönnek a víz tetejére még 4-5 percig főzzük, hogy a belsejük is megfőjön.
  11.  Ezután alaposan leszűrjük a gombócokat.
  12. A növényi olajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk a a mandulalisztet, és amikor elkezd színesedni beleöntjük a gombócokat. Óvatosan megkeverjük őket, hogy a mandula mindenhol bevonja a gombócokat.

Megjegyzés: A gombóc frissen a legjobb, másnapra már egy kicsit keményebb lesz.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-szilvas-gomboc/