Print

Gluténmentes piskótatekercs

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 13 - 15 perc

Mennyiség: 8 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  3. Ezután a tojássárgákat egyenként a habhoz keverjük.
  4. A lisztet kimérjük, a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát belekeverjük.
  5. A lisztes keveréket óvatosan eldolgozzuk a nedves hozzávalókkal.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. Egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk (vagy bármilyen tetszőleges zsiradékkal kikenünk), beletesszük a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tepsiben (a papír belső fele is vajas lesz, így könnyebben lehúzhatjuk a papírt a tésztáról)
  8. Körülbelül 13 - 15 percig sütjük (nem szabad túl sokáig sütni, mert a tészta kiszárad, és eltörik a feltekerésnél)
  9. Miután megsült a tészta egy konyharuhára tesszük, még melegen lehúzzuk róla a papírt, és óvatosan feltekerjük.
  10. A ruhában hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg lekvárral, és tekerjük újra fel.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-piskotatekercs/