Gluténmentes piskótatekercs
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 13 - 15 perc
Mennyiség: 8 főre
Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- 150 gramm rizsliszt
- 150 gramm porcukor
- 0,5 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- Vanília
- Lekvár a megkenéshez
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
- Ezután a tojássárgákat egyenként a habhoz keverjük.
- A lisztet kimérjük, a citromhéjat, a sütőport és a vaníliát belekeverjük.
- A lisztes keveréket óvatosan eldolgozzuk a nedves hozzávalókkal.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk (vagy bármilyen tetszőleges zsiradékkal kikenünk), beletesszük a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tepsiben (a papír belső fele is vajas lesz, így könnyebben lehúzhatjuk a papírt a tésztáról)
- Körülbelül 13 - 15 percig sütjük (nem szabad túl sokáig sütni, mert a tészta kiszárad, és eltörik a feltekerésnél)
- Miután megsült a tészta egy konyharuhára tesszük, még melegen lehúzzuk róla a papírt, és óvatosan feltekerjük.
- A ruhában hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg lekvárral, és tekerjük újra fel.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-piskotatekercs/