Print

Gluténmentes paradicsomos galette

Előkészítési idő: 10 perc + 1 óra hűtés

Elkészítési idő: 35 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A köleslisztet és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. A hideg vajat belemorzsoljuk, de nem kell nagyon apróra. Kb borsónyi nagyságú darabok maradjanak belőle.
  3. Hozzáadjuk a tojást, és egy villával eldolgozzuk a lisztben.
  4. Ezután evőkanalanként beledolgozzuk a vajat is. Egyszerre csak egyet adjuk hozzá, amikor a liszt felvette a folyadékot, jöhet a következő.
  5. Szép, sima tésztát gyúrunk, majd egy fóliába tekerve kb 1 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Miután letelt az egy óra, a tésztát kitesszük egy tiszta munkalapra, és kb 5 mm-esre nyújtjuk. Lehet, hogy kicsit úgy tűnik, hogy nehéz vele dolgozni, mert a hűtőben megdermedt, de ne várjunk vele, a vajnak nem szabad kiolvadnia, ettől lesz jó ropogós a tésztánk.
  7. A felszeletelt paradicsomokat rátesszük, úgy, hogy néhány centit kihagyunk a szélén, ezt hajtjuk majd vissza.
  8. Megszórjuk a sóval, a borssal és a bazsalikommal, és betűzdeljük a fokhagymagerezdeket.
  9. A tészta szélét felhajtjuk a töltelékre.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük, amíg a széle aranyszínű nem lesz.

Megjegyzés: a vizet néhány percre a fagyasztóba is tehetjük, hogy igazán hideg legyen.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-paradicsomos-galette/