Print

Gluténmentes palacsinta

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 10 db palacsinta (24 cm-es sütőben, kb 1 dl-es merőkanállal adagolva)

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A palacsintasütőt jól melegítsük fel mielőtt beleöntjük a tésztát.
  2. Egy tálban kézi habverővel keverjük ki a lisztet, a tojást és 2 dl növényi italt.
  3. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a maradék növényi italt és az olajat.
  4. Ha tapadásmentes a palacsintasütőnk, akkor nem kell plusz olajjal kikennünk, a tésztában lévő pont elég lesz ahhoz, hogy ne tapadjon. Ha viszont nem az, akkor kicsit olajozzuk ki a sütőt.
  5. Magas hőmérsékleten süssük, oldalanként kb 1 - 1,5 percig, hogy szép aranybarna színt kapjon.

Megjegyzés: Készíthetjük csak mandula- vagy csak rizsitalból is a palacsintát. A rizsital természetes cukortartalma magasabb, ezért édesebb lesz a tészta, viszont, ha csak abból készítjük, akkor jobban le fog tapadni, így mindenképp olajozzuk ki a palacsintasütőt.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-palacsinta/