Gluténmentes palacsinta
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 10 db palacsinta (24 cm-es sütőben, kb 1 dl-es merőkanállal adagolva)
Hozzávalók:
- 180 gramm gluténmentes zabliszt
- 1 tojás
- 200 ml rizsital, cukrozatlan
- 320 ml mandulaital, cukrozatlan
- 3 cl növényi olaj
Elkészítés:
- A palacsintasütőt jól melegítsük fel mielőtt beleöntjük a tésztát.
- Egy tálban kézi habverővel keverjük ki a lisztet, a tojást és 2 dl növényi italt.
- Ezután fokozatosan adjuk hozzá a maradék növényi italt és az olajat.
- Ha tapadásmentes a palacsintasütőnk, akkor nem kell plusz olajjal kikennünk, a tésztában lévő pont elég lesz ahhoz, hogy ne tapadjon. Ha viszont nem az, akkor kicsit olajozzuk ki a sütőt.
- Magas hőmérsékleten süssük, oldalanként kb 1 - 1,5 percig, hogy szép aranybarna színt kapjon.
Megjegyzés: Készíthetjük csak mandula- vagy csak rizsitalból is a palacsintát. A rizsital természetes cukortartalma magasabb, ezért édesebb lesz a tészta, viszont, ha csak abból készítjük, akkor jobban le fog tapadni, így mindenképp olajozzuk ki a palacsintasütőt.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-palacsinta/