Print

Gluténmentes mézeskalács

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 8 -10 perc

Mennyiség: 40 - 50 db a forma méretétől függően

Hozzávalók:

A mázhoz:

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót kimérjük egy tálba, és összegyúrjuk.
  2. Ha a tészta túl puhának tűnik, akkor adhatunk még hozzá egy kis lisztet.
  3. A tésztát 3 mm vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a formákat.
  4. A sütik tetejét tojássárgájával megkenjük. (Ahogy a képen is látjátok, én nem mindegyiket kentem meg vele, mert szeretem úgy is, ha nem fényes a teteje.)
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. 
  6. A tojásfehérjét a cukorral és citrommal kimérjük egy tálba, és nagyon kemény habbá verjük fel őket.
  7. Amikor kisültek a mézesek díszíthetjük is őket.

Megjegyzés: a sütési időre nagyon figyeljünk oda, mert könnyen megég a tészta.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-mezeskalacs/