Print

Gluténmentes körtés "zsebpite"

Előkészítési idő: 15 perc + 1 óra hűtés

Elkészítési idő: 25 perc + 25 perc sütés

Mennyiség: 10 db, 8 cm átmérőjű sütikiszúróval

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A zabpehelylisztet, a tápióka keményítőt és az útifűmaghéjat alaposan elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kristálycukrot, és a lisztekhez keverjük.
  3. A vajat belemorzsoljuk úgy, hogy borsó nagyságú darabok maradjanak belőle.
  4. Ezután a hideg vizet evőkanalanként hozzágyúrjuk, amíg szép sima, rugalmas tésztát kapunk.
  5. Majd fóliába csavarjuk a tésztánkat, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Közben a meghámozott, kimagozott körtét lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket és a cukort, majd állni hagyjuk.
  7. Az 1 óra leteltével a tésztát tiszta munkalapra tesszük, és 4 mm vékonyra nyújtjuk.
  8. Ezután a szaggatóval kiszaggatjuk a tésztákat. Egy lesz a piténk alja, a másik pedig a teteje. Amit a tetejének szánunk arra egy kicsi szaggatóval vagy egy hegyes késsel mintát vágunk. (Ez azért is fontos, hogy sülés közben a töltelék ne törje fel a süti tetejét.)
  9. A körtéből alaposan nyomkodjuk ki a levet, hogy ne áztassa el a tésztát.
  10. Az alsó tésztára tegyünk kb 1 kis evőkanálnyi körtés tölteléket, úgy, hogy néhány mm-t kihagyunk a szélén.
  11. Erre helyezzük a tetejét, és villával jól lenyomkodjuk a szélét, hogy sülés közben ne nyíljon ki.
  12. A pitéket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és ha azt szeretnénk, hogy a tetejük fényes legyen, tojással megkenjük őket.
  13. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük őket. A sütőből kivéve pedig sütőrácson pihentetjük.
  14. Amikor kihűltek a tetejüket procukorral szórhatjuk.

 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-kortes-zsebpite/