Print

Gluténmentes epres minitorta

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 15 perc

Mennyiség: 3 minitorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A töltelékhez:

A díszítéshez:

Elkészítés:

  1. A datolyát kimagozzuk, aprítógépbe tesszük, és hozzáadjuk a zabpelyhet, kókuszzsírt valamint a kakaóport, majd addig dolgozzuk, amíg jól összeállt tésztát kapunk. (Nekem ez kb 5-6 perc, de függ az aprító erejétől))
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, és egyenletesen a tortaformákba nyomkodjuk őket.
  3. A kókuszkrémet jól elkeverjük a dzsemmel/lekvárral, majd megtöltjük vele a tortákat.
  4. Ezután 1 órára fagyasztóba tesszük őket.
  5. Miután letelt az 1 óra, kivesszük a formákat a fagyasztóból, és várunk egy kicsit, hogy a szélük megolvadjon.
  6. Egy éles késsel kipattintjuk a sütiket a formákból.
  7. Az epreket megmossuk, feldaraboljuk, és a torták tetejére tesszük.
  8. A csokit alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, majd a torták tetejére csorgatjuk.
  9. Elkészítés után hűtőben tároljuk.

Megjegyzés: a töltelékhez szilárd kókuszkrémet használtam, amit keleti vagy bioboltokban lehet kapni.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-epres-minitorta/