Print

Gluténmentes cseresznyés pite

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 30 - 35 perc

Mennyiség: 26 cm-es tortaforma, kb 8fő

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A kiolvasztott cseresznyét megcukrozzuk, és kb 1 órát állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. A vajat a tojás sárgájával a cukorral és a vaníliával robotgéppel habosra keverjük.
  3. Kimérjük a lisztet, és a sütőport jól elkeverjük benne.
  4. Majd a liszt és sütőpor keverékét a vajas krémhez adagoljuk (én kb 3 részre osztva adom hozzá), és simára keverjük.
  5. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  6. A fehérje habot a tésztához keverjük, már nem robotgéppel, hanem óvatosan egy fakanállal, hogy a hab ne törjön össze.
  7. A tésztát a kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük (vagy egy hasonló méretű tepsibe).
  8. A lecsöpögtetett cseresznyét nagyjából egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 - 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés: a tálaláskor adtam hozzá egy kis ribizlit is, és csináltam tejszínhabot. 200 ml 35%-os lehűtött tejszínhabot egy hideg keverőtálban cukor nélkül felvertem, és hozzáadtam a cseresznye levét. 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-cseresznyes-pite/