Print

Gluténmentes császármorzsa

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük.
  2. A 2 tojást a lisztes keverékhez adjuk a rizstej felével, majd egy kézi habverővel csomómentesre keverjük. Ahogy a liszt felveszi a folyadékot, hozzáönthetjük a többi részét is, és sűrű palacsintaszerű tésztát készítünk.
  3. A kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, majd beleöntjük a masszát. Amikor az alja megkérgesedik egy fakanállal megfordítjuk a tésztát. Mivel a teteje és a belseje még puha, szét fog törni, de az is a célunk, hogy kisebb nagyobb "morzsákat" kapjunk.
  4. Addig sütjük, forgatjuk a tésztát, amíg szép aranyszínűre sül, vigyázzunk, hogy ne égje le.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk por állagú eritrittel (vagy porcukorral, ha nem cukromentesen készítjük) és lekvárt adhatunk hozzá.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-csaszarmorzsa/