• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Gluténmentes császármorzsa

2019-01-17 Maresz

Valamiért a császármorzsa nálam a téli ételek között szerepel, talán mert osztrák, és ha osztrák, akkor Alpok, és ha Alpok, akkor síszezon. Jó, lehet, hogy ez így egy kicsit nyakatekert, mindenesetre azoknak akik síelnek, és azoknak akik nem, hoztam egy kis gluténmentes császármorzsát. 😀

Ez megint egy olyan recept, amit szerintem gluténmentesen könnyebb elkészíteni, mint mindent, ahol fontos a morzsálódás.

Gyorsan elkészül, itt nem fontos, hogy álljon a tészta mielőtt sütnénk, szóval percek alatt mennyei desszertet rittyenthetünk. Ami másnap reggelire is nagyon fincsi.

Print

Gluténmentes császármorzsa

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

  • 90 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 90 g rizsliszt v barna rizsliszt
  • 2 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 ek por állagú eritrit v 1 ek porcukor
  • 1 tk őrölt vanília
  • 1 csipet só
  • 150 ml rizstej
  • 2 ek kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

  1. A liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük.
  2. A 2 tojást a lisztes keverékhez adjuk a rizstej felével, majd egy kézi habverővel csomómentesre keverjük. Ahogy a liszt felveszi a folyadékot, hozzáönthetjük a többi részét is, és sűrű palacsintaszerű tésztát készítünk.
  3. A kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, majd beleöntjük a masszát. Amikor az alja megkérgesedik egy fakanállal megfordítjuk a tésztát. Mivel a teteje és a belseje még puha, szét fog törni, de az is a célunk, hogy kisebb nagyobb "morzsákat" kapjunk.
  4. Addig sütjük, forgatjuk a tésztát, amíg szép aranyszínűre sül, vigyázzunk, hogy ne égje le.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk por állagú eritrittel (vagy porcukorral, ha nem cukromentesen készítjük) és lekvárt adhatunk hozzá.

Kategóriák: Desszert Címkék: császármorzsa, cukormentes, gluténmentes, tejmentes

Previous Post: « Tonhalas quinoa fasírt lila káposzta coleslaw-val
Next Post: Házi mogyoróvaj »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes