Valamiért a császármorzsa nálam a téli ételek között szerepel, talán mert osztrák, és ha osztrák, akkor Alpok, és ha Alpok, akkor síszezon. Jó, lehet, hogy ez így egy kicsit nyakatekert, mindenesetre azoknak akik síelnek, és azoknak akik nem, hoztam egy kis gluténmentes császármorzsát. 😀
Ez megint egy olyan recept, amit szerintem gluténmentesen könnyebb elkészíteni, mint mindent, ahol fontos a morzsálódás.
Gyorsan elkészül, itt nem fontos, hogy álljon a tészta mielőtt sütnénk, szóval percek alatt mennyei desszertet rittyenthetünk. Ami másnap reggelire is nagyon fincsi.
Gluténmentes császármorzsa
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
- 90 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 90 g rizsliszt v barna rizsliszt
- 2 egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 ek por állagú eritrit v 1 ek porcukor
- 1 tk őrölt vanília
- 1 csipet só
- 150 ml rizstej
- 2 ek kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
- A liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük.
- A 2 tojást a lisztes keverékhez adjuk a rizstej felével, majd egy kézi habverővel csomómentesre keverjük. Ahogy a liszt felveszi a folyadékot, hozzáönthetjük a többi részét is, és sűrű palacsintaszerű tésztát készítünk.
- A kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, majd beleöntjük a masszát. Amikor az alja megkérgesedik egy fakanállal megfordítjuk a tésztát. Mivel a teteje és a belseje még puha, szét fog törni, de az is a célunk, hogy kisebb nagyobb "morzsákat" kapjunk.
- Addig sütjük, forgatjuk a tésztát, amíg szép aranyszínűre sül, vigyázzunk, hogy ne égje le.
- Tálaláskor megszórhatjuk por állagú eritrittel (vagy porcukorral, ha nem cukromentesen készítjük) és lekvárt adhatunk hozzá.