Print

Epres sajttorta eperöntettel

Előkészítési idő: 5 perc + 8 óra áztatás

Elkészítési idő: 30 perc + 2-4 óra hűtés

Mennyiség: 18 cm-es tortaforma

Hozzávalók:

A tésztához:

A krémhez:

Az öntethez:

Elkészítés:

  1. A krémhez szükséges kesudiót beáztatjuk 8 órára, azt nem kell áztatni, ami a tésztába megy.
  2. A kimagozott datolyát, a mandulát és a kesudiót aprítógépbe tesszük, és tészta állagúvá dolgozzuk. Olyannak kell lennie, mintha kekszből csináltuk volna, ha összenyomjuk a kezünkkel, akkor összeáll, és egyben marad. Időnként nézzük meg az állagát, mert ha túldolgozzuk, akkor egy zsíros masszát kapunk.
  3. Miközben a gép dolgozik, a tortaformát előkészítjük, az aljába sütőpapírt vágunk, hogy könnyen ki tudjuk majd emelni.
  4. Ha elkészült a tészta, egyenletesen a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a fagyasztóba, addig, amíg a krémet készítjük.
  5. A krémhez, a beáztatott kesudiót, a megtisztított epret, a citromlevet és a juharszirupot aprítógépben addig aprítjuk, amíg krémes lesz. (Nem lesz teljesen sima, a nagyon finomra eldolgozott túróra hasonílt majd az állaga.)
  6. A tortaformát kivesszük a fagyasztóból, és a krémet ráöntjük a tésztára, majd visszatesszük a fagyasztóba kb. 2-4 órára. (Tegyük egyenletes felületre, hogy szépen elterüljön a krém.)
  7. Az öntetehez az epret és a juharszirupot turmixgépben vagy aprítóban leturmixoljuk.
  8. Miután összeállt a torta, vegyük ki a fagyasztóból, és várjunk vele 10 percet, hogy vágható legyen. A torta tetejét díszíthetjük eperrel, tálaláskor pedig meglocsoljuk az öntettel.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/epres-sajttorta-eperontettel/