Print

Édesburgonyás kréker

Előkészítési idő: 25 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 - 6 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  2. Miután megfőtt, kicsit hagyjuk kihűlni, és krumplinyomóval vagy aprítógéppel lepépesítjük.
  3. A liszteket egy tálban kimérjük, és alaposan elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket, majd ezeket is jól beledolgozzuk a lisztes keverékbe.
  5. Ezután belegyúrjuk a pürésített édesburgonyát.
  6. Hozzáadjuk az olajat és 1 evőkanál vizet, majd rugalmas tésztát gyúrunk. Ha esetleg nem áll össze a tészta, jöhet hozzá még 1 evőkanál víz.
  7. Mikor a tésztánk összeállt, sütőpapírra tesszük és kb 4 mm-esre nyújtjuk. A tetejét megszórhatjuk nagyszemű sóval.
  8. Derelyevágóval vagy pizzavágóval kockákra vágjuk, és a sütőpapírral együtt tepsibe tesszük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/edesburgonyas-kreker/