• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Édesburgonyás kréker

2018-11-10 Maresz

Annyira szeretem a sós rágcsálnivalókat, valóságos függő vagyok. És most végre sikerült egy szuper receptet összehoznom, ez lett a mindenmentes édesburgonyás kréker.

Az édesburgonya csak úgy, mint a hagyományos nagyon jó pogácsákhoz és kenyerekhez. Különösen igaz ez a gluténmentes lisztekre, mert sokkal ruganyosabb, jól gyúrható tésztát kapunk, és egy kicsit sem marad meg a burgonya édeskés íze. (Legalábbis én nem érzem. 🙂 )

A kréker tetejét nagyszemű sóval szórtam meg, de használjatok nyugodtan akár lenmagot vagy napraforgót.

Print

Édesburgonyás kréker

Előkészítési idő: 25 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 - 6 főre

Hozzávalók:

  • 100 gramm édesburgonya
  • 100 gramm barna rizsliszt
  • 50 gramm mandulaliszt, durva
  • 50 gramm tápióka keményítő
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál só
  • 2,5 evőkanál olaj
  • 1 - 2 evőkanál víz

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  2. Miután megfőtt, kicsit hagyjuk kihűlni, és krumplinyomóval vagy aprítógéppel lepépesítjük.
  3. A liszteket egy tálban kimérjük, és alaposan elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket, majd ezeket is jól beledolgozzuk a lisztes keverékbe.
  5. Ezután belegyúrjuk a pürésített édesburgonyát.
  6. Hozzáadjuk az olajat és 1 evőkanál vizet, majd rugalmas tésztát gyúrunk. Ha esetleg nem áll össze a tészta, jöhet hozzá még 1 evőkanál víz.
  7. Mikor a tésztánk összeállt, sütőpapírra tesszük és kb 4 mm-esre nyújtjuk. A tetejét megszórhatjuk nagyszemű sóval.
  8. Derelyevágóval vagy pizzavágóval kockákra vágjuk, és a sütőpapírral együtt tepsibe tesszük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz.

Kategóriák: Desszert Címkék: édesburgonya, gluténmentes, tejmentes, vegán

Previous Post: « Sütőtökös gnocchi zsályával
Next Post: Pekándiós pite »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes