Print

Édesburgonyás kenyér

Előkészítési idő: 25 perc

Elkészítési idő: 60 perc

Mennyiség: 6 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az édesburgonyát kockákra vágjuk, és egy lábosban feltesszük főni fél teáskanál sóval. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul (mondhatni szétfő), kb 15 - 20 perc. Miután megfőtt, szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük és megvárjuk, amíg kicsit kihűl.

Amíg a burgonya fő, a lenmagot elkeverjük a 100 ml vízzel, és állni hagyjuk kb. 5 -10 percig. (Lenmagtojást készítünk.)

A barna rizslisztet, az útifűmaghéjat, a szódabikarbónát és a sót egy tálban alaposan elkeverjük.

Miután kicsit kihűlt az édesburgonya krumplinyomóval vagy aprítógépben lepépesítjük. Ezután a lisztekhez adjuk, és eldolgozzuk.

Majd jöhet a lenmagtojás, az olaj és a citromlé. Sima tésztát gyúrunk, és kis cipót formálunk belőle.

A cipót egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A kenyeret még hideg sütőbe tesszük, a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alsó - felső sütéssel, 45 percig sütjük. Miután letelt a 45 perc, a hőmérsékletet levesszük 180 fokra, és további 15 percig sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, ha szükséges, süssük még néhány percig.

Megjegyzés: A kenyeret csak azután vágjuk fel, miután teljesen kihűlt.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/edesburgonyas-kenyer/