Print

Édesburgonya lasagne

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő: 60 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

A besamelhez:

A tetejére:

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyát kb. 4 mm vékonyra gyaluljuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az apróra vágott hagymát 2 ek olajon megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a gombát, és közepes hőmérsékleten megfonnyasztjuk, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt, a sót, a borsot, a bazsalikomot, és kb. 15 percig főzzük.
  5. A besamelhez felolvasztjuk a kókuszzsírt, hozzáadjuk a rizslisztet, és “megpirítjuk”. Ezután állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a mandulatejet, és sima mártást készítünk.
  6. A darált mandulát összekeverjük a sóval és a fokhagymaporral.
  7. A tepsi aljára teszünk egy réteg édesburgonyát, ráöntjük a besamel 1/3-adát, erre pedig a gombás szósz felét.
  8. Ezután jön egy újabb réteg burgonya, majd a besamel, és a gombás szósz másik fele. Végül még egy réteg burgonya, a maradék besamel, és a darált mandula.
  9. 190 fokra előmelegített sütőben (alul - felül sütés) kb. 55 - 60 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul.

Megjegyzés: Ehhez az adaghoz 29x19 cm-es tepsit használtam.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/edesburgonya-lasagne/