Print

Datolya bonbon

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 25 perc + hűtés

Mennyiség: 8 - 10 db ízenként

Hozzávalók:

A rózsavizeshez:

A mogyoróshoz:

Elkészítés:

  1. A rózsavizes bonbonhoz a datolyát kimagozzuk, aprítógépbe tesszük és a géppel kicsit összetörjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a rózsavizet és a kókuszolajat, majd az aprítógépben tészta állagúvá dolgozzuk.
  3. Majd a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
  4. A mogyorós bonbonhoz a datolyát kimagozzuk, aprítógépbe tesszük és a géppel kicsit összetörjük.
  5. Ezután hozzáadjuk a kakaóport és a kókuszolajat, majd az aprítógépben tészta állagúvá dolgozzuk.
  6. Végül beledobjuk a mogyorót is, és pár mádosperc alatt beledolgozzuk a géppel.
  7. Majd a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
  8. Miután letelt a 30 perc, az étcsokit alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda!
  9. A bonbonalapot kivesszük a hűtőből, és egy sütőpapírra tesszük, majd sodrófával kb 2 cm vastagra nyújtjuk. Ha úgy érezzük, hogy ragad, akkor egy kis kakaóporral megszórhatjuk.
  10. 1,5 cm x 3 cm-es téglalapokra vágjuk fel a kinyújtott alapot, és egy villával a csokiba forgatjuk.
  11. A rózsavizeset megszórhatjuk szárított rózsaszirommal, a mogyorósat pedig durvára aprított mogyoróval.
  12. Miután elkészültek, ismét a hűtőbe tesszük őket, hogy a csoki megszilárduljon. Hűtőben tárolva kb. 1 hétig eláll.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/datolya-bonbon/