Print

Csokoládés mandulatorta

Előkészítési idő: 20 perc 

Elkészítési idő: 30 perc

Mennyiség: 20 cm-es tortaforma

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A csokoládét a vajjal alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg a csoki. Majd hagyjuk langyosra hűlni. 
  2. Ezután habverővel a csokoládéhoz keverjük a mandulalisztet.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral és a vaníliával, kézi robotgéppel simára keverjük, és hozzáadjuk a csokis masszához.
  4. A fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan a tésztához keverjük.
  5. A tortaformát kivajazzuk, és megszórjuk mandulaliszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortát 30 percig sütjük.
  6. A tortánk belseje sűrű, ragacsos lesz, kicsit hasonlít a szuffléra, hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeleteljük.
  7. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és díszíthetjük pl. ehető virágokkal, lekvárral tálaljuk.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/csokolades-mandulatorta/