• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Csokoládés mandulatorta

2019-02-04 Maresz

A héten szülinap lesz nálunk, arra készült ez a csokoládés mandulatorta. De ha nálatok mostanában nem lesz szülinap, ne várjatok sokáig, vasárnapi uzsonnára is nagyon finom.

Nagyon könnyen elkészül, és annak, aki szereti a csokit és a szuflét, muszáj kipróbálnia. 🙂 A legjobb savanykás lekvárral tálalni, nagyon jól kiegyensúlyozza a csoki édességét.

Amire különösen büszke vagyok, hogy a képen látható tojásokat a saját tyúkjaim tojták. Nem, nem festettem be őket, maguktól ilyen kékes-zöldesek, az araucana tyúkok tojnak ilyen színű tojásokat.

Print

Csokoládés mandulatorta

Előkészítési idő: 20 perc 

Elkészítési idő: 30 perc

Mennyiség: 20 cm-es tortaforma

Hozzávalók:

  • 150 g mandulaliszt, durva őrlésű
  • 125 g étcsokoládé
  • 125 g laktózmentes vaj
  • 125 g kristálycukor
  • 5 kisebb vagy 4 nagyobb tojás
  • 1 tk őrölt vanília
  • 1-2 ek kakaópor
  • Lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A csokoládét a vajjal alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg a csoki. Majd hagyjuk langyosra hűlni. 
  2. Ezután habverővel a csokoládéhoz keverjük a mandulalisztet.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral és a vaníliával, kézi robotgéppel simára keverjük, és hozzáadjuk a csokis masszához.
  4. A fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan a tésztához keverjük.
  5. A tortaformát kivajazzuk, és megszórjuk mandulaliszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tortát 30 percig sütjük.
  6. A tortánk belseje sűrű, ragacsos lesz, kicsit hasonlít a szuffléra, hagyjuk kihűlni, mielőtt felszeleteljük.
  7. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és díszíthetjük pl. ehető virágokkal, lekvárral tálaljuk.

 

Kategóriák: Desszert Címkék: csokoládé, gluténmentes, laktózmentes, mandula, torta

Previous Post: « Gluténmentes taco
Next Post: Palacsintatorta forró eperöntettel »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2025 · MennyeiMentes