Citromos - rozmaringos zabkeksz
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 12 perc
Mennyiség: kb 20 db
Hozzávalók:
- 225 gramm gluténmentes zabpehely
- 40 gramm gluténmentes zabliszt
- 115 gramm olvasztott vaj
- 150 gramm kókuszvirágcukor vagy sötét muscovado cukor
- 1 nagy tojás
- 1 csapott ek tápióka keményítő
- 1/2 ek útifűmaghéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagyobb ág rozmaring
Elkészítés:
- A zabpelyhet, lisztet, tápióka keményítőt és útifűmaghéjat egy tálba kimérjük, és jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a cukrot.
- A rozmaringágról leszedjük a leveleket, és késsel apróra vágjuk őket. Majd a citromhéjjal együtt a lisztekhez keverjük.
- A vajat megolvasztjuk, de ne melegítsük fel túlságosan.
- A tojást kicsit felverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajhoz. (Ha a vaj túl meleg, összekapja a tojást.)
- A vajas tojást összekeverjük a többi hozzávalóval, így egy ragacsos masszát kapunk.
- Egy kanállal golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejüket pedig ellapítjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 12 percig sütjük.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/citromos-rozmaringos-zabkeksz/