Print

Barna csiperkés - mángoldos galette

Előkészítési idő: 15 perc + 1 óra hűtés

Elkészítési idő: 35 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A köleslisztet és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. A hideg vajat belemorzsoljuk, de nem kell nagyon apróra. Kb borsónyi nagyságú darabok maradjanak belőle.
  3. Hozzáadjuk a tojást, és egy villával eldolgozzuk a lisztben.
  4. Ezután evőkanalanként beledolgozzuk a vizet is. Egyszerre csak egyet adjuk hozzá, amikor a liszt felvette a folyadékot, jöhet a következő.
  5. Szép, sima tésztát gyúrunk, majd egy fóliába tekerve kb 1 órára a hűtőbe tesszük.
  6. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és az olajon elkezdjük megdinsztelni belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát, azzal is dinszteljük egy kicsit.
  7. Mikor a hagyma elkezdett üvegesedni, hozzáadjuk a kisebb darabokra tépett mángold leveleket, és a felszeletelt gombát, a sót és a borsot. Magasabb hőmérsékleten addig főzzük, amíg a mángold leve teljesen elfő.
  8. Miután letelt az egy óra, a tésztát kitesszük egy tiszta munkalapra, és kb 5 mm-esre nyújtjuk.
  9. A krémsajttal megkenjük a tésztát a gombás tölteléket pedig rátesszük, úgy, hogy néhány centit kihagyunk a szélén, ezt hajtjuk majd vissza.
  10. A tészta szélét felhajtjuk a töltelékre.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük, amíg a széle aranyszínű nem lesz.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/barna-csiperkes-mangoldos-galette/