• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Barna csiperkés – mángoldos galette

2018-10-06 Maresz

Annyi finomság terem ősszel, hogy nem is tudom, milyen sorrendben osszam meg a recepteket. A sütőtök után most a gombát választottam.

A mángold saját termés, az idén elkezdett kiskert projektből, és szerintem a gombával nagyon összeillik. A galette tésztája, ugyanaz, amit a paradicsomoshoz készítettem, de ebben a receptben is leírtam még egyszer.

Print

Barna csiperkés - mángoldos galette

Előkészítési idő: 15 perc + 1 óra hűtés

Elkészítési idő: 35 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 gramm kölesliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 60 gramm hideg vaj, laktózmentes

A töltelékhez:

  • 400 gramm barna csiperke
  • 5-6 nagyobb mángold levél
  • 2 szál vékonyabb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • Bors, ízlés szerint
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 100 gramm krémsajt

Elkészítés:

  1. A köleslisztet és a sót egy tálban összekeverjük.
  2. A hideg vajat belemorzsoljuk, de nem kell nagyon apróra. Kb borsónyi nagyságú darabok maradjanak belőle.
  3. Hozzáadjuk a tojást, és egy villával eldolgozzuk a lisztben.
  4. Ezután evőkanalanként beledolgozzuk a vizet is. Egyszerre csak egyet adjuk hozzá, amikor a liszt felvette a folyadékot, jöhet a következő.
  5. Szép, sima tésztát gyúrunk, majd egy fóliába tekerve kb 1 órára a hűtőbe tesszük.
  6. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és az olajon elkezdjük megdinsztelni belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát, azzal is dinszteljük egy kicsit.
  7. Mikor a hagyma elkezdett üvegesedni, hozzáadjuk a kisebb darabokra tépett mángold leveleket, és a felszeletelt gombát, a sót és a borsot. Magasabb hőmérsékleten addig főzzük, amíg a mángold leve teljesen elfő.
  8. Miután letelt az egy óra, a tésztát kitesszük egy tiszta munkalapra, és kb 5 mm-esre nyújtjuk.
  9. A krémsajttal megkenjük a tésztát a gombás tölteléket pedig rátesszük, úgy, hogy néhány centit kihagyunk a szélén, ezt hajtjuk majd vissza.
  10. A tészta szélét felhajtjuk a töltelékre.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük, amíg a széle aranyszínű nem lesz.

Kategóriák: Ebéd, Vacsora Címkék: galette, gluténmentes, gomba, mángold

Previous Post: « Narancsos – kókusztejszínes sütőtök krémleves
Next Post: Házi sült gesztenye »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2021 · MennyeiMentes