Print

Áfonyás galette

Előkészítési idő: 15 perc + 1 óra hűtés

Elkészítési idő: 15 perc + 30 perc sütés

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók: 

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. Az áfonyát egy tálban összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal, majd állni hagyjuk.
  2. A köleslisztet és a tápióka keményítőt alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot is.
  3. A vajat nagyobb darabokra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztbe úgy, hogy borsónyi darabok maradjanak benne.
  4. Az egész tojást villával beledolgozzuk a a vajas lisztbe.
  5. Végül pedig a vizet evőkanalanként belegyúrjuk a tésztába, amíg teljesen sima nem lesz.
  6. Ezután fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  7. Az 1 óra elteltével a tésztát egy tiszta munkalapra tesszük, és kb. 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. (Én 2 részre osztottam, de maradhat egyben is)
  8. A tetejét megszórjuk az 1 ek tápióka keményítővel, és az áfonyát ráhalmozzuk úgy, hogy néhány centit hagyjuk a szélén.
  9. A kihagyott tésztát visszahajtjuk a gyümölcsökre.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Megjegyzés: Az áfonyához adott cukor vagy édesítőszer lehet kevesebb is, attól függ, hogy inkább édesebb vagy savanykásabb ízre vágytok. Az általam használt mennyiséggel kimondottan édes lesz. :)

 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/afonyas-galette/