Áfonyás - citromos muffin
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 12 db muffin
Hozzávalók:
- 150 gramm barna rizsliszt
- 150 gramm laktózmentes vaj
- 140 gramm porcukor
- 2 tojás
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 150 gramm áfonya
- 1 zacskó sütőpor
- 4 cl laktózmentes vagy növényi tej
- plusz néhány szem áfonya a díszítéshez
Elkészítés:
- A vajat a cukorral és a ciromhéjjal robotgéppel habosra keverjük.
- Amikor a vaj szép fehér habos, egyenként belekeverjük a tojásokat.
- A lisztet és a sütőport egy tálban kimérjük, majd a sütőport egyenletesen eloszlatjuk a liszttel.
- A lisztet 2 részletben hozzáadjuk a vajas cukorhoz, és simára keverjük vele.
- Végül a tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a masszához.
- Az áfonyát megmossuk, és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a nyers tésztát. Majd egy fakanállal elkeverjük a gyümölcsöt a tészában.
- Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és a tésztát beletöltjük a forma 2/3-áig.
- 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Miután kihűltek a muffinok a tetejüket áfonyával díszíthetjük.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/afonyas-citromos-muffin/