Gluténmentes császármorzsa
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
- 90 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 90 g rizsliszt v barna rizsliszt
- 2 egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 ek por állagú eritrit v 1 ek porcukor
- 1 tk őrölt vanília
- 1 csipet só
- 150 ml rizstej
- 2 ek kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
- A liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük.
- A 2 tojást a lisztes keverékhez adjuk a rizstej felével, majd egy kézi habverővel csomómentesre keverjük. Ahogy a liszt felveszi a folyadékot, hozzáönthetjük a többi részét is, és sűrű palacsintaszerű tésztát készítünk.
- A kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, majd beleöntjük a masszát. Amikor az alja megkérgesedik egy fakanállal megfordítjuk a tésztát. Mivel a teteje és a belseje még puha, szét fog törni, de az is a célunk, hogy kisebb nagyobb "morzsákat" kapjunk.
- Addig sütjük, forgatjuk a tésztát, amíg szép aranyszínűre sül, vigyázzunk, hogy ne égje le.
- Tálaláskor megszórhatjuk por állagú eritrittel (vagy porcukorral, ha nem cukromentesen készítjük) és lekvárt adhatunk hozzá.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-csaszarmorzsa/